Internaţional. Alegeri parţiale SUA 2018

Fostul preşedinte american, Barack Obama, şi actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, îşi continuă mitingurile în ultimul sfârşit de săptămână de campanie înainte de alegerile legislative de la jumătatea mandatului.

La alegerile de marţi vor fi atribuite cele 435 de locuri în Camera Reprezentanţilor, 35 de mandate de senatori din 100, precum şi posturi de guvernatori în 36 de state.

Primul scrutin naţional după alegerile din 2016 va determina cine va controla cele două camere ale Congresului până la viitoarele alegeri prezidenţiale din 3 noiembrie 2020.

Vorbind la un miting în Florida, Trump i-a acuzat pe democraţi că vor ‘să şteargă frontierele’ şi să-i pună pe ‘clandestini înaintea cetăţenilor americani’. Donald Trump a mai spus că nu le-a cerut soldaţilor americani să tragă asupra migranţilor la frontiera cu Mexicul.

Fostul preşedinte american Barack Obama a sprijinit în campania pentru alegerile de marţi 81 de candidaţi democraţi, a căror victorie ar putea ajuta la răsturnarea majorităţii republicane în Camera Reprezentanţilor. La un miting electoral la Miami, Obama l-a criticat pe Donald Trump pentru trimiterea militarilor la frontiera cu Mexicul.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.