ACTUALITATE, LIFESTYLE

Internațional. Copiii din Siria visează să moară ca să nu mai sufere

În cel  mai nou raport al Organizației ,,Salvați Copiii”, denumit ,,Răni invizibile” sunt prezentate ororile celor șase ani de război din Siria. Conform acestui raport, în Siria trăiesc 5,8 milioane de copii dintre care 3 milioane în zonele afectate de bombardamente. Acești micuți trăiesc sub limita subzistenței, într-o sărăcie cruntă, fără mâncare sau medicamente, într-o societate dominată de violență. În general, bani au doar grupările armate și adeesea, băieții sunt racolați de la vârste fragede să se alăture acestora, iar fetele devin soțiile unor militari sau ale altor bărbați înstăriți, la vârste de nici 12 ani.

În aceste condiții, copiii sunt triști, majoritatea au avut rud ecare au murit în război sau au fost ei înșiși răniți și trăiesc cu trupurile mutilate. ,,Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai și, astfel, să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald. Ei trăiesc cu speranța de a fi loviți de lunetiști pentru a ajunge la spital și poate că poate că așa vor scăpa din orașul asediat. Sunt copii rămași orfani din cauza războiului. care pentru o farfurie de mâncare se alătură grupurilor armate pentru a se alătura grupurilor armate “, afirmă Valerio Neri, directorul general al Salvați Copiii din Italia, citat de Mondo News 24.ro.

Aceslați raport vorbește despre teroarea instaurată în rândul copiilor atunci când aud un avion pe care  îl asociază cu bombardamentele. Ca urmare,d atorită acestor uriașe presiuni psihice al care sunt supuși zilnic, unii copii încep să folosească droguri care le accentuează disconfortul psihic. Și, în acest cerc vicios, de multe ori, singura speranță care se întrevede este moartea. Trist, dar cât se poate de adevărat!