Internațional. Creștin-democratul Manfred Weber își va depune candidatura pentru conducere a Comisiei Europene

Creștin-democratul german Manfred Weber a anunţat miercuri că va candida la conducerea Comisiei Europene în 2019, informează DPA.

„Nu putem continua ca şi până acum în UE”, a scris Weber în mesaje postate pe Twittter. „Voi contribui la reîntoarcerea la popor a Europei şi la restabilirea legăturii dintre cetăţeni şi Uniunea Europeană. Vreau să încep un nou capitol în UE”, a mai scris el.

Manfred Weber este membru al Uniunii Creştin Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea cancelarului Angelei Merkel și europarlamentar din 2004.

În vârstă de 46 de ani, Manfred Weber, lider al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, s-ar bucura de susţinerea CSU şi a Angelei Merkel. În cazul în care obţine şi sprijinul PPE la un congres al partidului care va avea loc la Helsinki, în noiembrie, Weber are şanse mari să-i urmeze în funcţie lui Jean-Claude Juncker după alegerile europene din mai 2019.

Pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, candidaţii trebuie să aibă şi sprijinul şefilor de stat şi de guvern din UE.

Niciun german nu a mai condus puternica instituţie de la Bruxelles de la Walter Hallstein (1958-1967).

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.