ACTUALITATE

Internațional. Liderul dreptei franceze, Laurent Wauquiez: „Imigraţia de masă constituie o ameninţare culturală pentru civilizaţia europeană”

Liderul dreptei franceze, Laurent Wauquiez, a declarat că imigraţia de masă constituie „o ameninţare culturală pentru civilizaţia europeană” şi că francezii refuză ,,să devină străini în propria ţară”, transmite AFP.

,,Cum să nu se înţeleagă că suntem la capătul capacităţilor noastre de integrare şi că această imigraţie de masă este o ameninţare culturală pentru civilizaţia europeană?”, a declarat duminică preşedintele partidului Republicanii (LR).

,,Francezii refuză să devină străini în propria ţară şi trebuie făcut astfel încât să rămână ceva din civilizaţie”, a adăugat Wauquiez, în aplauze puternice.

,,Nu mai puteam lăsa aceste nave (umanitare) să intre în porturile europene”, a mai spus Wauquiez, al cărui partid, înfrânt în alegerile legislative din 2017, vrea să facă din problema migraţiei tema centrală a campaniei pentru scrutinul european din mai 2019.

Laurent Wauquiez, ales în decembrie la conducerea LR pe o linie puternic de dreapta, a mai afirmat că reînceperea activităţii politice în această toamnă ,,sfârşitul mirajului macronismului”.

Mai mulţi lideri, partide şi mişcări politice îşi anunţă în acest weekend revenirea din vacanţa politică avându-l ca ţintă, cel mai adesea, pe preşedintele Macron, a cărui formaţiune nu a programat însă nicio adunare.

Sâmbătă, liderul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, i-a chemat pe francezi să-l “facă praf” pe Macron la alegerile europarlamentare din primăvara viitoare.

Foto: leparisien.fr