ACTUALITATE

Internațional. Sebastian Kurz: ,,Reducerea imigrației va întări relațiile între țările UE”

Austria trebuie să depună toate eforturile în timpul preşedinţiei sale în Uniunea Europeană (UE) pentru a reduce tensiunile din Europa, a declarat joi cancelarul austriac Sebastian Kurz, în timpul unui discurs susţinut în faţa membrilor principalului partid de centru-dreapta din Germania, informează vineri DPA.

Austria are o bună ocazie de a întări aceste relaţii datorită localizării sale în centrul Europei şi a relaţiilor sale cu Europa de Est, a declarat Kurz în faţa a circa 3.000 de membri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU) conduse de cancelarul german Angela Merkel, care s-au reunit în statul Turingia din estul Germaniei.

El a declarat că unul dintre motivele pentru care Europa ,,pârâie la încheieturi” îl constituie afluxul amplu de migranţi din ultimii ani, care a pus la încercare capacitatea unor ţări de a gestiona această problemă şi a dus la creşterea animozităţii între grupurile pro- şi antiimigranţi.

Toate acestea arată că Europa ,,se sprijină pe frontierele sale atunci când nu există frontiere externe care să funcţioneze”, a adăugat el.

Se fac de asemenea eforturi pentru a susţine Grecia şi Italia, care preiau o bună parte dintre migranţi şi care se simt adesea abandonate de celelalte ţări ale Europei.

,,Vedem acum că mai puţini oameni iau această rută. Vom găsi o cale pentru a pune capăt deceselor”, a declarat el cu referire la numărul mare de migranţi care mor în timpul traversărilor periculoase pe Mediterana.

Evenimentul a avut acelaşi motto ca şi preşedinţia prin rotaţie a Austriei: ,,O Europă care să protejeze”.

Kurz, lider conservator de 31 de ani şi unul dintre cel mai vocali lideri antiimigraţie din Europa, a pledat pentru o securitate mai mare la frontiere, în condiţiile în care UE se luptă în continuare cu sosirile de imigranţi şi cu gestionarea frontierelor sale interne şi externe.

sursa: agerpres.ro

Foto: foreignpolicy.ro