ACTUALITATE

Internațional. Socialiștii germani despre populari și populiști: Vor să distrugă Europa

SPD se pregătește de o ofensivă împotriva tendinţelor așa-zis populiste anti-europene şi de dreapta pentru viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, a declarat duminică şefa partidului, Andrea Nahles, potrivit dpa.

,,Trebuie să fim mai clari în legătură cu valorile în care credem. Sunt mulţi şefi de guvern în Europa care vor să distrugă Europa”, a spus Nahles într-un interviu pentru postul de televiziune ZDF.

Ministrul italian de interne şi vicepremier Matteo Salvini şi prim-ministrul ungar Viktor Orban s-au numărat printre exemplele oferite de şefa social-democraţilor germani.

,,Suntem înconjuraţi de anti-europeni”, a spus ea, adăugând că partidul său a facilitat posibilitatea ca partidele populiste de dreapta să câştige voturi la alegeri precedente.

Nahles a cerut de asemenea o politică mai clară şi mai realistă privind refugiaţii, care să nu se bazeze pe resentiment, şi a respins acuzaţiile din interiorul partidului său conform cărora ar sprijini argumentele de dreapta prin declaraţii ca aceea că Germania nu îi poate primi pe toţi refugiaţii.

,,Avem nevoie de o lege a migraţiei în Germania”, a spus ea, o idee pentru care SPD se luptă de 20 de ani. ,,Cei care au nevoie de protecţie o vor primi, iar cei care nu au nevoie trebuie trimişi mai repede înapoi decât până acum”, a adăugat ea.

Alegerile vor avea loc la 23-26 mai 2019, cetăţenii din cele 27 de state membre urmând să îi voteze direct pe cei 705 ai Parlamentului European.