ACTUALITATE

Internațional.Tsunami devastator în Indonezia. Sute de morți

Bilanţul victimelor din Indonezia, după cutremurul şi tsunami-ul care au lovit, ieri, insula Sulawesi a ajuns la 384 de morţi, de 10 ori mai mulţi decât la prima comunicare oficială.

Cel mai afectat este oraşul turistic de coastă Palu. Potrivit autorităţilor, citate de Reuters, mulţi oameni aflaţi pe plajă la pregătirea unui festival au fost luaţi de ape pentru că n-au ţinut cont de avertismente. 29 de persoane sunt date dispărute.

Cutremurul cu magnitudine 7,5, care a provocat valul sismic a avut replici şi astăzi. Un reprezentant al agenţiei indoneziene pentru dezastre spune că pagubele sunt vaste, cu mii de case, spitale, magazine şi hoteluri prăbuşite.

Corpurile unor victime au fost găsite sub darâmăturile clădirilor. Unii oameni s-au salvat urcând 6 metri în copaci.

Peste 600.000 de oameni locuiesc în Dongala şi Palu, care a mai fost lovit de ţunami-uri în două rânduri, în 1927 şi 1968. Indonezia stă pe cercul de foc al Pacificului, iar cutremurele sunt frecvente.

Luna trecută, mai multe seisme au ucis peste 500 de persoane pe insula turistică Lombok şi au distrus zeci de sate de-a lungul coastei de nord./