ACTUALITATE

Interviurile Nota BN. Valentina Ardean Elisei despre performanța în handbal, carieră, familie și timp liber. VIDEO și FOTO

Înaintea debutului noului sezon competițional al Ligii Naționale de handbal feminin (Liga Florilor), echipa Nota BN a realizat un interviu cu Valentina Ardean Elisei,una din cele mai valoroase extreme stânga din lume în ultimii 15 ani, jucătoarea echipei naționale, care din această vară evoluează  pentru formația Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

M.S. Bună ziua doamnelor și domnilor,

Ne aflăm la o nouă ediție a interviurilor publicației noastre Nota BN, De data aceasta ne face mare plăcere să o avem ca invitată pe Valentina Ardean Elisei, componentă a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, căreia îi mulțumim că a acceptat invitația noastră.

Buna ziua Valentina, îți mulțumim încă o dată. Suntem doar cu câteva zile înainte de începerea Ligii Florilor, sezonul competiției interne de handbal feminin.

Știm cu toții că până în urmă cu câteva luni ai fost componenta formației SCM Craiova, ce te-a determinat să alegi formația bistrițeană?

 V.A.E. Bună ziua. Toată lumea mă cam întreabă ce m-a determinat să aleg CS Gloria 2018. În primul rând am auzit numai lucruri bune, este o echipă care a crescut pas cu pas, există stabilitate. Cunosc majoritatea fetelor de dinainte, cunosc staful tehnic, iar cu unii dintre ei colaborez si la echipa națională.

M.S. Ce îți propui să realizezi în acest an la echipa din Bistrița?

V.A.E. Ceea ce îmi propun în fiecare an, să fiu sănătoasă, să avem rezultate cât mai bune.

M.S. De-a lungul carierei tale bănuiesc că ai avut sprijinul familiei tale, ai acest suport și în momentul de față? Dar cel al prietenilor ?

 V.A.E. Bineînțeles. Familia a fost întotdeauna alături de mine, viața unui sportiv are și urcușuri și coborâșuri. Contează foarte mult când ai pe cineva care să te susțină. Părinții și toata familia au fost alături de mine, am noroc că am și prieteni foarte buni.

M.S. Referitor la pregătirea pe care o faci înainte de fiecare meci, ai un anumit ritual pe care îl respecți?

V.A.E. Da, am anumite lucruri pe care le fac dar nu aș vrea să intru în detalii.

M.S. Dorești să le păstrezi pentru tine și e normal să fie așa. Cum arată o zi de antrenament?

V.A.E. La mine o zi normală este o zi cu antrenamente, un antrenament sau două și întotdeauna încerc să fac în așa fel încât atunci când vine ora de antrenament să fiu odihnită și să pot să dau 100%.

M.S. La echipele la care ai evoluat până acum antrenamentele erau diferite de la un antrenor la celălalt?

V.A.E. Da. Fiecare antrenor are stilul lui, iar noi ca și jucătoare trebuie să ne adaptăm stilului fiecărui antrenor. Trebuie multă răbdare iar astfel vei reuși dacă îți dorești cu adevărat.

Interviurile Nota BN. Valentina Ardean Elisei despre performanța în handbal, carieră, familie și timp liber.(Partea I)

Interviurile Nota BN. Valentina Ardean Elisei despre performanța în handbal, carieră, familie și timp liber.(Partea I)

Publicată de Nota BN pe Vineri, 31 august 2018

M.S. Valentina, cand erai mic copil, te gândeai la faptul că vei avea asemenea performanțe? Că vei câștiga atâtea trofee, premii și medalii la competițiile la care ai participat până acum?

 V.A.E. Când eram mică nu aveam să știu unde voi ajunge dar îmi doream pentru că iubesc ceea ce fac și când iubești ceea ce faci dai totul pentru acest lucru și este imposibil să nu ai și performanțe.

M.S. Mai ai timp și pentru viața personală?

 V.A.E. Mai puțin, dar încerc să fac față programului și să-mi acord timpul liber familiei, să stau cu copilul și soțul meu.

M.S. În acest moment mass-media din Bistrița are foarte multe așteptări de la voi, și nu doar mass-media ci și suporterii, publicul bistițean care susține CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Unde vezi performața acestui club la final de an competițional?

 V.A.E. Deocamdată, din punctul meu de vedere cred că este prea devreme să spun unde văd echipa. Noi trebuie să luăm pas cu pas fiecare meci în parte,să fim concentrate pe ceea ce trebuie să facem astfel încât la final să fie bine pentru noi. Evident că îmi doresc, ca și noi toate de altfel, ca la sfârșitul sezonului să fim cât mai sus dar sezonul este destul de lung și ne dorim să fim sănătoase ca să putem face ceea ce ne dorim.

M.S. Primul meci este cu CSM Roman, echipă pe care am învins-o într-un meci amical în urmă cu câteva săptămâni, la meciul de prezentare a lotului formației noastre. Ce așteptări ai de la acest meci?

 V.A.E. În primul rând nu putem compara meciurile de pregătire cu cele oficiale. Trebuie să fim conștiente că meciul va fi unul destul de greu, nu înseamnă că ele trebuie să se predea în fața noastră dacă noi le-am bătut în meciul de pregătire, dar unitatea grupului și forța echipei ne va ajuta să facem un joc cât mai bun și Doamne ajută să fim victorioase dar va fi foarte greu, trebuie să fim conștiente de asta. Meciurile oficiale sunt altfel decât cele amicale.

M.S. Valentina, publicația noastră Nota BN îți mulțumește pentru amabilitatea cu care ne-ai acordat acest interviu. Îți dorim succes, atât în plan profesional cât și în plan personal în anul acesta, alături de colegele și antrenorii tăi.

V.A.E. Și eu vă mulțumesc. Cu mare drag

M.S. Cititorilor noștri le dorim o zi bună și îi așteptăm la sală, începând de duminică, atunci când echipa noastră va debuta în noul sezon competițional, în meciul contra celor de la CSM Roman.

Interviurile Nota BN. Valentina Ardean Elisei despre performanța în handbal, carieră, familie și timp liber.(Partea a-II-a)

Interviurile Nota BN. Valentina Ardean Elisei despre performanța în handbal, carieră, familie și timp liber.(Partea a-II-a)

Publicată de Nota BN pe Vineri, 31 august 2018

 

Interviu realizat de: Mihai Sărmășan

Imagine FOTO și VIDEO: Maria Onofrei

Transcriere text-Video: Amalia Pop

 

Valentina Ardean Elisei are 36 de ani și a început handbalul la Focșani. De-a lungul carierei a evoluat la cel mai înalt nivel, la echipe din țară și din străinătate – Remin Deva ( 2000-2004 ), ZRK Knjaz Milos Serbia ( 2004-2006 ), Oltchim Râmnicu Vâlcea ( 2006-2012 ), CSM Cetate Deva ( 2013), HCM Baia Mare ( 2014-2016 ) și SCM Craiova ( 2016 – 2018 ).

A câștigat în carieră Challenge Cup, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor EHF, Trofeul Campioanelor EHF. Alături de echipa națională a obținut medalia de aur la Campionatul European pentru Tineret din Franta, argint la Campionatul Mondial din Rusia în 2005, bronz la Campionatul European din Danemarca/Norvegia 2010 și bronz la Campionatul Mondial din Danemarca 2015.