ACTUALITATE

Interviurile NotaBN – Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante. VIDEO şi FOTO

Echipa NotaBN a realizat zilele acestea un interviu cu antrenorul bistriţean de tenis de câmp: Iulian Moga.

Aflându-ne în preajma debutului primului turneu de Grand Slam al anului de la Australian Open, am discutat subiecte privind  participarea mai numeroasă din ultimii ani a cât mai multor copii, dar şi a adulţilor la cursuri şi antrenamente de tenis, acest lucru datorându-se performanţelor obţinute de către Simona Halep.

După cum afirmă și dl. Iulian Moga, în acest moment în municipiul nostru singurele modalităţi de practicare a tenisului în sezonul de iarnă pot fi în sală sau în cele 1-2 locatii de ,,baloane acoperite” cu terenuri de zgură pe care le avem acum în Bistriţa. În ceea ce îi priveşte pe cei 5-6 tineri tenismeni bistriţeni, atât fete, cât şi băieţi, care au obţinut rezultate în ultima perioadă la turneele organizate în ţară de către Federaţia Română de Tenis, antrenorul speră ca în viitor numărul acestora să fie mai mare.

Cu privire la Australian Open, turneu ce debutează mâine la Melbourne, Iulian Moga este de părere că jucătoarea noastră Simona Halep, care este în premieră  favorită principală la un turneu de Grand Slam, fiind numărul 1 în clasamentul WTA, poate ajunge cel puțin în faza semifinalelor. Celelalte jucătoare prezente pe tabloul principal, Irina Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu pot şi ele să facă o figură frumoasă în funcţie de forma de moment, antrenorul lăudând parcursul excelent al Mihaelei Buzărnescu din ultimul an, cu fulminanta ascensiune de peste 500 de locuri în clasamentul WTA.

Jucătoarele române vor întâlni în primul tur la Australian Open:

  • Simona Halep (1WTA) vs Destanee Aiava (AUS, 193 WTA)
  • Irina Camelia Begu (40 WTA) vs Ekaterina Makarova (RUS, 33 WTA)
  • Sorana Cîrstea (37 WTA) vs Zarina Diyas (KAZ, 60 WTA)
  • Monica Niculescu (85 WTA) vs Mona Barthel (GER, 52 WTA)
  • Ana Bogdan (107 WTA) vs Kristina Mladenovic (FRA, 11 WTA)
  • Mihaela Buzarnescu (57 WTA) vs Caroline Wozniacki (DEN, 2 WTA)

 

Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Interviurile NotaBN. Începe AUSTRALIAN OPEN. Cu Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Publicată de Nota BN pe Duminică, 14 ianuarie 2018

 

Pe tabloul masculin, Federer, care este şi preferatul lui Iulian Moga, reprezintă opţiunea principală la câştigarea trofeului, dar jucători ca Nadal, Djokovic sau Wawrinka pot şi ei să emită pretenţii la fazele finale ale turneului. Întrebat dacă vede pe cineva din noul val avansând departe în turneu, Iulian Moga consideră că jucători ca şi Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem, Alexander Zverev sau David Goffin trebuie să fie bine pregătiţi fizic pentru o competiţie de nivelul acesta ca să poată atinge fazele superioare.

,,Perechea formată din Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer poate să atingă faza semifinalelor”, este de părere antrenorul bistriţean, asta dacă cuplul româno-olandez o să treacă printr-o formă de moment foarte bună, favorită la victoria finală pe tabloul de dublu+masculin fiind considerată totuşi perechea formată din finlandezul Henri Kontinen si australianul John Peers care au câştigat şi ultimele două ediţii ale Turneului Campionilor.

 

Interviurile NotaBN. Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Interviurile NotaBN. Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Publicată de Nota BN pe Duminică, 14 ianuarie 2018

 

La finalul interviului nostru am discutat cu domnul Iulian Moga despre întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Canada ce va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 10-11 Februarie 2017, unde echipa României porneşte ca favorită clară, având în componenţă jucătoare mult mai experimentate, cu meciuri multe de-a lungul timpului într-o competiţie de acest nivel.

Cu speranţa ca pe viitor să ne mai întălnim pentru a dezbate poveşti legate de tenis, i-am mulţumit domnului antrenor Iulian Moga pentru că a acceptat invitaţia de a participa la ,,Interviurile NotaBN”.

 

Interviurile NotaBN. Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Interviurile NotaBN. Începe AUSTRALIAN OPEN. Antrenorul Iulian Moga despre turneu şi despre cele 6 românce participante.

Publicată de Nota BN pe Duminică, 14 ianuarie 2018

 

Echipa care a realizat acest material a făcut pentru dumneavoastră, cititorii noştri, o şedinţă foto cu micuţii care se aflau la antrenament la momentul realizării interviului, copii care speră să ajungă peste câţiva ani la nivelul Simonei Halep sau Roger Federer, dorind să câştige și turnee de Grand Slam, aşa cum ne spunea o tânără tenismenă.

 

Interviu realizat de: Mihai Sărmășan

Imagine şi fotografii: Maria Onofrei