DIN TRANSILVANIA

Invitaţi speciali şi nenumărate surprize la Olimpiada Inocenţilor, ediţia a XIII-a16 mai 2019

Pentru al XIII-lea an consecutiv, Fundaţia Inocenţi Bistriţa organizează cel mai mare eveniment dedicat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din judeţ – Olimpiada Inocenţilor.

Evenimentul are loc în data de 16 Mai 2019 în piaţeta din faţa Palatului de Cultură Bistriţa şi zona Parcului Municipal şi vă aşteptăm în număr cât mai mare pentru a încuraja şi aplauda adevăraţii eroi – copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

Pe lângă sutele de participanţi şi invitaţi speciali, alături de noi, dorind să le ofere o zi de neuitat micilor Inocenţi, se va afla şi doamna Abby Rupp – ataşat al Corpului Diplomatic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Şi în acest an, partenerii noştri sunt Primăria Municipiului Bistriţa, unităţile de învăţământ special de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bistriţa – Năsăud, organizaţii, companii locale, licee.

Avem înscrişi un număr de 339 de copii şi tineri şi peste 150 de voluntari locali.

Scopul principal al evenimentului îl constituie combaterea riscului de excluziune socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi şi creşterea gradului de conştientizare a comunităţii cu privire la problemele, nevoile, dar şi potenţialul pe care îl au aceştia, prin implicarea lor în acţiuni cu caracter cultural şi de petrecere a timpului liber.

Pentru copiii şi tinerii beneficiari ai evenimentului am pregătit numeroase activităţi sportive şi artistice, dar venim cu multe surprize şi pentru ceilalţi participanţi. Printre ele se numără şi o tombolă caritabilă, în cadrul căreia punem la bătaie numeroase premii oferite de prieteni dragi ai organizaţiei: vouchere la un spaţiu de joacă, vouchere pentru activităţi sportive pentru copii, încărcătoare de telefon, stick-uri de memorie externă, tablouri realizate de copii, aranjamente de primăvară etc. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi în posesia unui bilet, în schimbul unei donaţii de minim 5 RON. Biletele sunt disponibile la sediul nostru din strada Toamnei, nr. 1A, et. 1. Totodată, alături de noi, vor fi şi elevii Liceului de Arte Plastice “Corneliu Baba” care vor veni la eveniment cu un stand cu obiecte ce vor putea fi achiziţionate în schimbul unor donaţii.