Ioan Deneș, un ministru absolut ridicol. S-a deplasat până în Covasna să care niște saci de nisip

Ministrul PSD al Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a ajuns astăzi în localitatea Căpeni, unde există riscul producerii de inundaţii pe fondul unei viituri.

El a postat imediat poze pe Facebook unde arată că participă la construirea unui dig cărând saci cu nisip. Deneș a transmis și mesajul ,,FAPTE, NU VORBE”. Rar am văzut ceva mai ridicol. Adică n-ai construit niciun dig, nici tu nici PSD-iștii de dinaintea ta, n-ai luat nicio măsură preventivă și te lauzi că ai mers până în Covasna să cari doi saci în timp ce unul dintre ,,salavatori” vorbește la telefon.

Fotografia postată de Ioan Denes.

Deneș s-a deplasat oricum inutil, fiindcă de astfel de situații se ocupă Ministerul de Interne și IGSU împreună cu ISU Covasna, Primăria Baraolt. De altfel, ministrul Carmen Dan a ajuns și ea în zona afectată pentru evaluarea situației.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă şi au fost mobilizate forţe importante de intervenţie atât din cadrul instituţiei, al pompierilor voluntari, Jandarmeriei şi Poliţiei, cât şi al ISU Mureş şi ISU Bacău, care au venit cu microbuze şi autocamioane pentru a ajuta la acţiunile de evacuare.

Primarul oraşului Baraolt, Lazar Kiss Barna, localitate de care aparţine satul Căpeni, a declarat, pentru AGERPRES, că o parte dintre localnici refuză să îşi părăsească locuinţele şi şi-au asumat prin semnătură această decizie.

El a mai spus că dacă digul se va sparge, autorităţile vor recurge la evacuare forţată, persoanele respective urmând să fie găzduite provizoriu în incinta sălii de sport din localitate.

Ordinul de evacuare a fost dat de Primăria Baraolt în baza deciziei luate miercuri după-amiază, împreună cu Prefectura Covasna, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor, după ce specialiştii au avertizat că există riscul ruperii digului, din cauza unei viituri ce ar putea să se producă în următoarele ore pe râul Olt.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.