Președintele ALDE BN, Ioan Țintean, vrea descentralizare administrativă.

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Țintean, consideră că România este încă sub un centralism exagerat care nu corespunde realităţilor actuale și își dorește o descentralizare administrativă.

„Miniştrii şi ministerele şi mai ales cei de sub miniştri nu cred că îşi doresc descentralizarea, pentru că noi cei din Transilvania, din Banat, din Moldova, Bucovina trebuie să mergem cu jalba la minister. Nu suntem noi proştii-proştilor, ca pe banii noştri să mă duc să iau aprobare de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să angajez un om, dacă eu am banii mei? Dacă eu sunt tâmpit şi toţi banii din buget unei entităţi administrative, fie ea primărie, consiliu judeţean, vreau să-i folosesc pe angajări şi pe salarii, lumea mă va pedepsi. (…)  De ce să stau doi ani de zile pe o lege tâmpită a achiziţiilor publice şi să pierd toţi banii?”, a precizat acesta într-o conferinţe de presă.

Țintean e de părere că absorbţia fondurilor europene nu va mai fi posibilă fără o reală descentralizare şi o modificare a legii achiziţiilor publice. „Dacă nu facem descentralizarea şi chiar, cu curaj spun, reorganizarea administrativ-teritorială, revin la teoria tâmpită pe care o reiau şi o tot spun, cu golurile umane care există în Apuseni şi în Maramureşul istoric, şi încep să se facă simţite şi în Câmpia Transilvaniei, unde avem 15 înmormântări şi nicio naştere. De ce? Că nu avem o politică prin care să mutăm masele de oameni în zonele care nu sunt aglomerate şi nu sunt apropiate de aeroporturi. România dezvoltată echilibrat nu este doar în jurul aeroporturilor şi a marilor aglomeraţii, ci este şi în zonele unde avem resurse care trebuie valorificate”, a conchis președintele ALDE BN, Ioan Ţintean.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.