ACTUALITATE, POLITICĂ

Ioana Petrescu: ,,Am decis să intru în Partidul Pro România”

Fostul ministru al finanțelor, Ioana Petrescu, se alătură mișcării inițiate de Victor Ponta și a anunțat că se înscrie în noua formațiune Pro România. În ultima săptămâna o serie de foști miniștri PSD au ales să se înscrie în această formațiune politică.

,,Am făcut acest pas cu convingerea că nu pot schimba lucrurile care cred eu că nu funcționează cum trebuie doar comentând de pe margine. Pentru a îndrepta lucrurile care, în ultima vreme, merg într-o direcție periculoasă pentru întreaga societate, este nevoie de voință politică.

Echipa alături de care m-am decis să intru în politică este formată din profesioniști care au demonstrat că vor și pot să lucreze pentru oameni. Am fost ministru technocrat într-un guvern politic și am lucrat alături de o parte din profesioniștii care acum îmi vor fi colegi de partid. O parte din măsurile luate în Guvernul din care am făcut parte ca ministru de Finanțe își produc efectele și astăzi. Altele au fost amânate până azi, modificate sau chiar uitate.

Cred că oamenii așteaptă de la clasa politică mai mult profesionalism și viziune și am convingerea că Pro România poate oferi aceste lucruri, în interesul românilor, indiferent de statutul lor social sau de vârstă. Vom fi aproape de cetățeni și ne dorim să orientăm România spre modernizare, să oferim condiții mai bune pentru toți cei care, prin munca lor, contribuie la dezvoltarea întregii țări.

Avem oameni valoroși, care fac performanță în diverse domenii și care se remarcă prin competitivitate și inovație. Ne dorim să le oferim condiții pentru a-i păstra acasă.

Eu am ales România acum 5 ani. Și astăzi am ales Partidul Pro România pentru a mă implica și politic în dezvoltarea și modernizarea acestei țări. Am convingerea că, unindu-ne forțele, vom face din nou ca România să însemne ,,acasă” pentru toți cetățenii săi”, a precizat fostul ministru al finanțelor publice, Ioana Petrescu.