ACTUALITATE

Ion Țiriac: ,,România nu e o țară coruptă. E doar o percepție.”

Intr-un interviu acordat postului Digi TV, fostul tenismen Ion Țiriac a făcut o radiografie a ceea ce se întâmplă în România.

,,România nu e o ţară coruptă. E doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie”, susţine omul de afaceri Ion Ţiriac. El adaugă că dosarele de corupţie de la noi sunt ,,ridicole şi ne facem de râs în toată lumea, dacă vorbim despre ele”. 

Ion Țiriac crede că prioritatea autorităţilor nu ar trebui să fie trimiterea la închisoare a celor care fură de la stat, ci recuperarea prejudiciului.

Întrebat dacă am învățat lecția corupției, fostul fenomen a răspuns:

,,Nu. Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci de la toată lumea cu bacșișul…

Corupție există în toată lumea din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în SUA sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburile ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”.