IPJ Bistrița-Năsăud-RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE! CONDUCEȚI PREVENTIV!

În acest sfârșit de săptămână, la nivel județean, polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 7-9 octombrie a.c., la nivel județean, polițiștii de la ordine publică și rutieră au desfășurat acțiuni preventive pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

Astfel, ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 534 de sancțiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 169.250 lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe Valea Budacului și Valea Someșului, ocazie cu care au fost constate și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei și s-a confiscat cantitatea de 6,12 mc material lemnos.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, polițiștii vă recomandă să conduceți preventiv și să adaptați permanent viteza la condițiile de trafic.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Totodată, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză și adaptării vitezei la condițiile meteo și de drum, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.

Și pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.