LIFESTYLE

Irina Bara s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros.

Jucătoarea română de tenia Irina Bara (26 de ani, 122 WTA) s-a calificat, vineri, pe tabloul principal de la Roland Garros, după ce a trecut de poloneza Magdalena Frech, locul 152 WTA, cu scorul de 7-5, 6-2, după două ore și opt minute de joc. România are acum șase reprezentante pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Irina Bara a mai trecut în calificările de la Paris de britanica Jodie Anna Burrage și de luxemburgheza Mandy Minella.

Bara este pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal la Paris. Anul trecut, ea a ajuns până în turul al treilea,  după ce a evoluat mai întâi  în calificări.

Pe tabloul principal la Roland Garros mai evoluează anul acesta alte 5 românce: Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

Bara este singura care a jucat calificări și a acces pe tabloul principal. Alte românce patru românce au pierdut în calificări: Alexandra Dulgheru, Jacqueline Cristian, Gabriela Ruse și Monica Niculescu.

În primul tur, Patricia Ţig (26 ani, 63 WTA) o va înfrunta japoneza Naomi Osaka (23 ani), a doua favorită, Irina Begu (30 ani, 74 WTA) pe americanca Serena Willliams (39 ani, 8 WTA), Sorana Cîrstea (31 ani, 61 WTA) pe britanica Johanna Konta (30 ani, 20 WTA), iar Ana Bogdan (28 ani, 102 WTA) va evolua contra unei adversare venite din calificări.

Simona Halep, numărul 3 mondial, nu participă anul acesta la Roland Garros, unde a câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră în 2018, din cauza unei rupturi musculare suferite în timpul turneului de la Roma.