DIN TRANSILVANIA

IRUM Reghin: În cinci zile de târg Indagra din 2018 am primit 50 de comenzi pentru tractorul Tagro, deşi nu este gata

 Irum Reghin este singura companie care a produs, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare, primul tractor ro­mânesc, Tagro, destinat cu precădere fermelor mici şi mijlo­cii. Firma e prezentă la INDAGRA, târgul pentru maşini agricole şi primeşte comenzi pentru brandul creat la Reghin care costă 34.500 de euro.

Managerii Irum din Reghin, spun că în prezent nu dispun de stocuri pentru acest tractor, ci se realizează pe comandă, în termen de 30-60 de zile, în funcţie de modul în care este personalizat.

În 2018, la Indagra, producătorul a primit 50 de comenzi pentru noul tractor, care încă nu era finalizat. „Tractorul Tagro este pentru a doua oară la târg, de data aceasta în varianta finală. Când l-am adus anul trecut, au fost contractate 50 de unităţi şi o parte din ele le-am livrat în cele 12 luni. Astăzi a venit un domn care nu a putut ajunge în 2018 să vadă tractorul, pentru a-l cumpăra. Şi în acest an atracţia principală este Tagro“, spune Marian Ionescu, managerul regional al companiei pentru zf.ro.

Irum Rehin, companie deţinută de familia Oltean, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 26 mil. lei şi aproape 450 de angajaţi.