DIN TRANSILVANIA

IT Days la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca se adaptează permanent la provocările din era digitalizării. Ieri a avut loc deschiderea evenimentului IT Days,Prezent la deschidere, primarul Emil Boc subliniat două provocări majore – traficul și viitorul locurilor de muncă – și proiectele Primăriei Cluj-Napoca care vizează aceste două arii esențiale pentru dezvoltarea comunității clujene.

Emil Boc a accentuat importanța unui sistem educațional care se concentrează pe dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, dar și ale profesorilor. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca sprijină dotarea școlilor din municipiu cu laboratoare și echipamente de ultimă generație, pentru a contribui la mediul propice însușirii de competențe digitale.

În privința mobilității urbane, au fost prezentate proiectele majore de infrastructură ale Clujului, subliniind direcția europeană pe care s-a încadrat Municipiul Cluj-Napoca prin: extinderea zonelor pietonale, crearea de spații partajate, îmbunătățirea transportului în comun, realizarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice etc.

Primăria Cluj-Napoca va continua să susțină un mediu de colaborare și încredere pentru un oraș inovator. Tehnologia este doar o unealtă. Ne dorim o calitate a vieții din ce în ce mai crescută pentru toți cei care trăiesc la Cluj-Napoca, un oraș din ce în ce mai atractiv pentru locuitori și mediul de afaceri deopotrivă, a mai precizat primarul municipiului Cluj-Napoca.

IT Days, ajuns la cea de a 6-a ediție, reprezintă unul dintre cele mai longevive evenimente de profil care se desfășoară la Cluj-Napoca.