Jos pălăria SLOVENIA !!!

de Mihai Sărmăşan

Echipa Sloveniei a reuşit aseară să se impună în finala Campionatului European de baschet masculin disputată la Istanbul. Naţionala micuţului stat ex-iugoslav a câştigat meciul împotriva Serbiei cu scorul de 93-85. Cu un Goran Dragic în zi de excepţie, echipa antrenată de Ikor Kokoskov a dat lovitura la acest EuroBasket câştigând toate meciurile din cadrul turneului final, 5 în grupe şi 4 în fazele eliminatorii, învingând formaţii mult mai bine cotate ca Franţa, Letonia, Grecia, Spania sau Serbia în finala competiţiei.

Cifrele lui Goran Dragic în meciul de ieri sunt de-a dreptul uluitoare: 35 de puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive, această ultima prestaţie a slovenului făcându-i pe organizatorii turneului să îl declare pe bună dreptate MVP-ul competiţiei, Dragic anunţând că acesta va fi ultimul său joc pentru echipa Sloveniei, el luând decizia să se retragă din naţională, dar îşi va continua cariera în campionatul de baschet nord-american la Miami Heat.

În finala mică s-a impus fosta deţinătoare a trofeului european Spania, care a câştigat în faţa Rusiei cu acelaşi scor înregistrat şi în finala mare 93-85. Echipa turneului – The best 5 este formată din Goran Dragic (Slovenia), Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) şi Pau Gasol (Spania).

Cu o populaţie cât are Bucureştiul, Slovenia devine în premieră Campioana Europei, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009, finala de ieri de la Istanbul marcând o premieră, fiind prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

Cu o organizare în premieră a fazelor grupelor în 4 oraşe europene, Cluj-Napoca, Tel-Aviv, Helsinki şi Istanbul, ediţia 2017 a EuroBasket ne-a oferit multe meciuri palpitante, cu surprize neaşteptate, totul culminând cu finala câştigată de Slovenia, poate cea mai neprevăzută învingătoare dintre cele cotate cu şanse reale la începutul turneului final.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.