Uncategorized

Juan Martin del Potro-Novak Djokovic, finala masculină de la US OPEN

de Mihai Sărmășan

Finala US Open 2018 se va disputa între sârbul Novak Djokovic și argentinianul Juan Martin del Potro, adică între nr. 6, respectiv nr. 3 mondial, după ce liderul clasamentului în tenisul masculin, Rafel Nadal, a abandonat în semifinale din cauza unei accidentări.

Semifinala dintre Rafel Nadal și Juan Martin del Potro s-a oprit după două ore, în momentul în care argentinianul câștigase primele două seturi cu 7-6, 6-2. Rafael Nadal a făcut o tendinită la genunchi, care l-a împiedicat să continue. A fost efectul cumulat a două săptămâni intense în care spaniolul a jucat nu numai cele mai lungi două meciuri din istoria participărilor sale la US Open, dar a avut de luptat și cu excesiva căldură și umiditate care le-au pus serioase dificultăți anul acesta jucătorilor de la Flushing Meadows.

„Nu-mi place deloc că mă retrag, dar să mai fi jucat încă un set ar fi fost prea mult pentru mine. Am avut unele probleme în timpul acestui turneu. Azi le-am simțit din nou. Am simțit ceva la genunchi încă din primul set. Am încercat să văd dacă trece pe măsură ce joc, dar nu, n-a fost să fie. Vă imaginați că mi-e foarte greu să renunț. Dar la un moment dat, trebuie să iei decizia. Mi-era greu să joc în starea aceea, cu dureri. N-ar fi fost un meci de tenis, până la urmă. Ar fi jucat doar un jucător, iar celălalt ar fi stat pur și simplu de partea cealaltă a fileului”, a explicat Nadal.

Campion în 2009 la Flushing Meadows, Juan Martin del Potro ajunge pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam, la Flushing Meadows. El îl va întâlni în finală pe Novak Djokovic, nr. 6 ATP, care a trecut fără probleme în semifinale de japonezul Kei Nishikori, nr. 19 ATP, pe care l-a învins în două ore și 2o de minute, în trei seturi: 6-3, 6-4, 6-2. Pentru Novak Djokovic, fost lider ATP, este a opta finală în care ajunge la US Open, egalându-i astfel pe legendarii Ivan Lendl și Pete Sampras.

Del Potro și Novak Djokovic se întâlnesc pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Meciul va avea loc duminică seara, de la ora 23:00, ora României.

Sârbul de 31 de ani este în căutarea celui de-al 14-lea trofeu de Mare Şlem din carieră, iar dacă îl va obţine îl va egala pe americanul Pete Sampras, la două luni după ce a câştigat titlul la Wimbledon. Djokovic a fost campion la Flushing Meadows în 2011 şi 2015.