ACTUALITATE

Judecătoarea care a trimis în arest la DOMICILIU un individ acuzat că a violat o minoră, suspendată pe perioada cercetării disciplinare

Cristina Coarnă, magistratul de la Judecătoria Brăila care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcție pe timpul cercetării disciplinare la care este supusă de către Inspecția Judiciară. Decizia a fost luată, luni, de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Cu majoritate, Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrării Inspecţiei Judiciare nr. 21-568.

Cu majoritate, În temeiul dispoziţiilor art.481 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabilește un termen de 5 zile pentru efectuarea verificărilor prealabile în lucrarea nr. 21- 568.

Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă .

Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568.„

Judecătoarea Cristina Coarnă a luat o decizie care a stârnit un val de comentarii dezaprobatoare. Ea a trimis în arest la domiciliu un bărbat de 32 de ani, acuzat că, timp de 8 luni, ar fi ţinut-o sechestrată pe sora de 13 ani a concubinei sale şi ar fi violat-o de mai multe ori.

Magistratul a invocat faptul că bărbatul nu este periculos și poate rămâne în arest la domiciliu, fără a fi nevoie să ajungă în închisoare: ”arestarea preventivă s-ar justifica în cazul în cazul unui atentat terorist, cu victime multiple, nu în cazul unui viol.”

”Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile”, se mai arată în decizia judecătoarei Coarnă.