ULTIMA ORĂ

Judecătoarea CCR, Livia Stanciu, a fost dată afară din INM. Decizia vine de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ea este judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea

Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ și judecător CCR, a fost dată afară de la INM (Institutul Național al Magistraturii). Decizia vine de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO a considerat că Stanciu nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

judecătorul CCR, Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Mircia Gutău a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Achitarea a venit în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil.

Achitat la fond și apel, Mircia Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
11°C
Vânt: 0 km/h SV