LIFESTYLE

Judeţele Harghita și în Gorj au dat startul la schi

Au rămas puţine zile până la vacanţa de Crăciun, dar opţiunile pentru turiştii pasionaţi de sporturi de iarnă sunt limitate în absenţa ninsorilor. Sunt însă şi excepţii! În stațiunile montane din Gorj sau Harghita e iarnă în toată regula, iar cu ajutorul instalațiilor de zăpadă, pârtiile oferă condiții bune pentru schi.

Zeci de turiști pasionați de sporturile de iarnă au dat năvală pe pârtiile de pe vârful Harghita Mădăraş, Ghimeș și Toplița, unele dintre puținele locuri unde se poate schia în condiții bune.

De ajutor au fost ninsorile din ultimele zile, dar și tunurile de zăpada artificială. Grosimea stratului de omăt atinge deja 40 de cm.j

Peisaj splendid de iarnă și în stațiunea Rânca, unde a nins fără încetare în ultimele zile, iar 3 pârtii din cele 5 sunt funcționale. Așa că mulți turiști au decis să își prelungească sejurul pentru a se bucura de zăpadă și de vremea frumoasă.

Polițiștii rutieri îi avertizează pe turiștii care se aventurează către Rânca să țină cont de starea drumurilor și să aibă mașinile echipate pentru iarnă.

foto: pârtia Topliţa. 14.12.2019.