POLITICĂ, ACTUALITATE

Kelemen Hunor: A fost o campanie electorală dezechilibrată

Distribuire articol:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, în această campanie electorală, s-a vorbit prea puţin despre Uniunea Europeană, iind de părere că alegerile europarlamentare au fost puse în umbră de către cele locale:

„A fost o campanie diferită faţă de celelalte campanii, fiindcă prima dată sunt suprapuse alegerile locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Şi acest lucru a dat de gândit fiecărui om politic, fiindcă trebuia să vii cu răspunsuri la proiectele şi problemele comunităţilor locale. Dar, în acelaşi timp, ar fi trebuit să se vorbească şi despre Uniunea Europeană. Şi aici am o problemă, că nu prea s-a vorbit. Deci alegerile europarlamentare au intrat în umbra alegerilor locale”.

„Nu este bine să nu avem discuţii despre problemele Uniunii Europene, fiindcă oamenii au aşteptări nu numai în România, peste tot. (…). La noi nu prea s-a vorbit despre aceste probleme şi despre răspunsurile pe care le putem da noi, ca şi ţară, ca şi oameni politici, în aceste probleme. Deci, din acest punct de vedere, campania a fost mai dezechilibrată şi mai accentuată spre problemele comunităţilor locale” a mai precizat liderul maghiar.


Distribuire articol: