Kevin Anderson-Novak Djokovic este finala masculină de la ediția 2018 a Wimbledon

de Mihai Sărmășan

Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a trecut cu 6-4, 3-6, 7-6 (11/9), 3-6, 10-8, de numărul 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal. Meciul a început vineri seara şi s-a încheiat sâmbătă, durând 5 ore şi jumătate. Meciul va începe la ora 16.00 și va fi transmis în direct de postul de televiziune Eurosport 2.

Finala masculină este una a eroilor: Djokovic și Anderson au jucat, laolaltă, 11 ore și 51 de minute pentru trofeul cel mai râvnit de cei 128 de jucători aflați la start pe tabloul principal și tot ei sunt cei care i-au scos din turneu pe Rafael Nadal și Roger Federer, primii doi jucători ai lumii, oamenii care și-au împărțit, totodată, ultimele șase titluri de Mare Șlem.

Este a doua finala de Mare Slem pentru Kevin, in timp ce Nole are ocazia sa lupte pentru inca un trofeu de Grand Slam dupa o pauza de doi ani.

În întâlnirile directe este 5-1 pentru sârb, iar ultima dispută directă a avut loc în 2015, tot aici la Wimbledon, în optimile de finală. Sud-africanul a condus cu 2-0 la seturi, însă Nole a întors partida și a trecut mai departe. A fost singura victorie a lui Nole în fața lui Anderson care nu a fost obținută în minimum de seturi.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.