DIN TRANSILVANIA

Klaus Iohannis a vizitat Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș

Președintele României a ajuns la Târgu Mureș sâmbătă seara puțin după ora 19, după o activitate la Iași, și a vizitat Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant.

Klaus Iohannis a vorbit cu pacientul care a primit o inimă acum câteva zile și a vizitat și secția unde sunt internați nou născuți și bebeluși operați pe cord.
La finalul vizitei, președintele a făcut o scurtă declarație de presă, în care a lăudat activitatea spitalului și a medicilor: „Sunt foarte bucuros că am ajuns astăzi aici, am văzut un spital cu multe secții extrem de performante, am întâlnit personal medical extrem de dedicat, am văzut pacienți cu probleme foarte grave care sunt foarte bine tratați și sunt foarte mulțumiți aici, iar acum, la sfârșit, am avut o scurtă întâlnire cu personalul care a dorit să vină și pot să vă spun, cu toată deschiderea, că i-am felicitat din inimă pentru munca pe care o fac aici.”

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horațiu Suciu, a precizat că președintele a fost impresionat în special de micuții care au suferit intervenții pe cord.

Horațiu Suciu a precizat că vizitele de acest nivel sunt importante pentru unitatea medicală și a arătat că în ultima perioadă s-au făcut investiții serioase în dotarea cu aparatură performantă: „Noi avem nevoie să ne fie recunoscute meritele și să simțim că societatea apreciază ceea ce facem. Eu văd că în România lucrurile încep să se schimbe în bine, se simte că se investește din ce în ce mai mult în medicină, chiar în această perioadă am primit o serie de investiții, aparatură, de care avem nevoie, dar nu trebuie să uităm că ceea ce trebuie să se întâmple în sistemul medical este mult mai mult.”

Șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Theodora Benedek, și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere prezentându-i președintelui realizările clinicii: „A apreciat rezultatele pe care le avem și ne-a felicitat pentru această unitate și pentru rezultatele noastre pe plan național și internațional și, nu în ultimul rând, am avut onoarea de a mă bucura de această vizită cu ocazia zilei mele de naștere, pentru care domnul președintele mi-a dăruit și un buchet de flori.”

Președintele PNL Mureș, Cristian Chirteș, a arătat că președintele a fost impresionat de ce a văzut, a vorbit cu pacienții, cu personalul medical, și cu studenții basarabeni care învață la UMFST ”Georghe Emil Palade” Târgu Mureș: „Chiar a fost impresionat plăcut și emoționat de ce a văzut în acest spital. De asemenea, i-a felicitat și pe studenții basarabeni care se specializează în România și, în total, chiar dacă a fost o vizită scurtă, ne-am bucurat că l-am avut pentru câteva momente la Târgu Mureș.”

Vizita a durat câteva zeci de minute, după care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Sibiu.

sursa: radiomures.ro