POLITICĂ

Klaus Iohannis: actualul Guvern primește de departe premiul pentru cel mai slab Guvern post-decembrist.

Zilele trecute, șeful statului, Klaus Iohannis a atacat dur actualul Guvern pe care îl califică cel ami slab din istoria post-decembristă a țării. Președintele a făcut aceste afirmații în conferința de presă în care a anunțat că retrimite legea bugetului în Parlament.

,,Am avut, după 1990, multe Guverne slabe, fără viziune, care se încurcau în decizii. Am avut multe guverne slabe, dar pot să spun, așa cum am spus și în trecut, avem parte de o guvernare eșuată. (…) Țara asta este condusă dintr-un cabinet bine încuiat, unde intră doar apropiații.”, a spus Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro.

Referindu-se la proiectul bugetului de stat din acest an, Klaus Iohannis a menționat: ,,Bugetul pe anul 2019 e construit pe un scenariu fantezist, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi alte instituţii internaţionale. Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din neferice, şi a legislaţiei în domeniu. Bugetul pentru acest an, bugetul prezentat de PSD şi votat de majoritatea pesedistă, a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmăreşte o agendă care nu are nicio legătură cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării. În timp ce bugetul prevede o creştere enormă a sumelor acordate partidelor, sume de care, bineînţeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocaţiile copiilor“.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus, în cadrul conferinței de presă, că bugetul e bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul nu-i are și că este croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Totodată, a subliniat că, dacă PSD nu e în stare să guverneze, să plece.