ACTUALITATE

Klaus Iohannis: Am văzut o creștere a ratei de infectare. La nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent

Actualizare știre. Președintele a participat la Summitul Inițiativa celor 3 Mări. Președintele a subliniat importanța proiectelor mari, cum ar fi proiectul BRUA sau proiectul Via Carpathia.

Președintele: În pofida dificultăților legate de pandemia au fost conturate liniile principale de acțiune pentru perioada următoare. Am discutat despre marile proiecte și au fost dezbateri foarte bune.

Președintele: A fost depășit procentul de 3% ceea ce înseamnă scenariul roșu.

Este evident că e nevoie de noi măsuri de prevenție iar autoritățile locale trebuie să le implementeze. Am văzut o creștere a ratei de infectare. La nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent. Atitudinea Prefectului Capitalei sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări. Este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar autoritățile au obligația de a informa și de a lua măsuri bune.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, de la ora 18,00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Declarațiile președintelui vin în condițiile în care s-a decis închiderea școlilor, a creșelor și universităților din București, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice.

De asemenea, sunt închise restaurantele, sălile de spectacole, de teatru și cinematografele.

Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a decis mai multe măsuri din cauza depășirii în Capitală a pragului critic de 3 infectări la mia de locuitori.

Măsurile intră în vigoare de la ora 0.00.