ACTUALITATE

Klaus Iohannis anunță ca va participa la referendumul pentru redefinirea căsătorie

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte la referendumul din 6-7 octombrie pentru redefinirea căsătoriei în sensul hotărârii Parlamentului României în urma inițiativei populare inițiată de Coaliția pentru Familie. Președintele ar fi făcut anunțul la New York, acolo unde participă la Adunarea Generală a ONU.
De-a lungul celor trei ani, de la începerea inițiativei cetățenești și până la adoptarea de către Parlament a acesteia, Președintele a fost un critic constant al modificării Constituției în sensul protejării căsătoriei.
Inițial, acesta a spus că este fanatism religios, după care într-o discuție cu reprezentanți ai activiștilor LGBT, în aprilie, Klaus Iohannis a cerut legi care să combată eventuala „discriminare” ce ar fi prezentă în societatea românească în legătură cu acest subiect.
Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 și 7 octombrie,