Klaus Iohannis: „Astăzi avem un sistem învechit, cu idei incoerente, care ajung într-un final, legi”.

Președintele a participat la inaugurarea unui prototip de casă solară EFdeN Signature. Inițiativa aparține unei echipe de tineri români.

Declarațiile președintelui.

„Vorbim de un spațiu modern, o casă solară. 50 de tineri, profesori, studenți. Creativitatea și perseverența echipei, reprezintă cea mai bună dovadă că cercetarea e pe mâini bune. Este rezultatul unui demers creativ. Trebuie să punem bazele unui sistem bine pus la punct, să reușim să realizăm o societate sustenabilă bazată pe cunoaștere. Avem nevoie de o Românie educată, cu copii performanți. E nevoie de strategii bine gândite. Astăzi avem un sistem învechit, cu idei incoerente, care ajung inițiative legislative și într-un final, legi.

Inovația în domeniul construcțiilor este extrem de importantă. Standardul de locuit este foarte slab, nefiind eficiente din punct de vedere energetic. Trebuie să avem confort și consum de energie redus.

Recordurile de temperatură și fenomenele extreme ne arată că semnalele trase de specialiști se adeveresc. Toate acordurile au ținte care par abstracte, dar nu trebuie să fie așa.

Trebuie să mergem cu bicicleta, să avem autovehicule cu consum redus, gunoiul să-l selectăm.

Apreciez acest tip de inițiative și sper să apară noi proiecte creative”, a precizat președintele la finalul întâlnirii.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.