POLITICĂ

Klaus Iohannis: ,,Ce a fost până acum recomandare, devine obligatoriu”

În urmă cu doar câteva minute, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri restrictive care vor intra în vigoare începând de mâine, 25 martie 2020.

,,Ce a fost până acum recomandare devine obligatorie, pe principiul: ,,Stăm în casă”. Aceste restricții devin obligații. Evident că oamenii pot ieși să meargă la serviciu sau să-și facă cumpărături de pe o zi pe alta. 

Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică-Jandarmerie și Poliție.

Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral. 

Persoanele cele mai vulnerabile, sunt persoanele peste 65 de ani, este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții personale, va trebui ca, în interesul lor propiu, să stea tot timpul acasă. Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară ce se va finaliza in cursul acestei zile, iar restricțiile vor intra în vigoare de mâine” a anunțat președintele Klaus Iohannis.