ACTUALITATE

Klaus Iohannis: “Dacă Liviu Dragnea se declară preocupat de sănătatea românilor, atunci să suplimenteze bugetul Sănătății din fondurile destinate partidelor”

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut coaliției de guvernare PSD-ALDE să renunțe la alocările de bani către partide și să suplimenteze bugetul pentru sănătate.

De asemenea președintele a precizat că prin tăierea bugetului la instituțiile care asigură securitatea națională e vulnerabilizată întreaga țară. Declarațiile președintelui vin în contextul aprobării bugetului de stat și a deciziei Parlamentului de a majora bugetul anual alocat partidelor la peste 400 milioane lei

“Cu o întârziere de peste 2 luni, PSD vine în fața românilor cu un buget superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale. În vreme ce în România nu se construiesc autostrăzi, spitale și există încă școli fără toalete și apă curentă, sumele alocate în acest an partidelor politice parlamentare sunt revoltător de mari, cu PSD drept principal beneficiar. Dacă Liviu Dragnea se declară preocupat de sănătatea românilor, atunci să suplimenteze bugetul Sănătății din fondurile destinate partidelor. Reducerea semnificativă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională vulnerabilizează România. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să pună în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor”, a precizat pe pagina sa de socializare președintele Iohannis.