ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Klaus Iohannis de Ziua Poliţiei Române: Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 25 martie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Poliţia Română este o instituţie cu un rol esenţial în menţinerea ordinii publice şi în garantarea siguranţei tuturor cetăţenilor noştri.

În această perioadă, care este una dintre cele mai dificile pe care le-a cunoscut România, dumneavoastră, dragi poliţişti, sunteţi printre cei care aveţi capacitatea de a contribui semnificativ la susţinerea eforturilor pentru ca ţara noastră să depăşească cu bine momentele grele prin care trecem împreună.

Misiunea dumneavoastră este de a proteja oamenii şi, în acelaşi timp, de a asigura un climat social de echitate, echilibru, siguranţă şi de încredere.

În acest context dificil, aveţi datoria morală să fiţi un exemplu de conduită şi de responsabilitate pentru cetăţenii în mijlocul cărora vă desfăşuraţi activitatea şi pe care îi serviţi, să faceţi dovada încrederii care v-a fost acordată şi să aplicaţi legea cu fermitate, dar şi cu respect faţă de demnitatea umană.

Îndeplinindu-vă îndatoririle cu cinste, integritate şi onestitate veţi consolida sentimentul de siguranţă de care cetăţenii au atât de multă nevoie în aceste momente şi veţi fi de ajutor semenilor noştri.

Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii şi, în egală măsură, protejaţi-i pe cei care au nevoie acum de sprijin! Chiar dacă inamicul este unul invizibil, lupta este una cât se poate de reală şi este o luptă pe care suntem obligaţi să o câştigăm.

Vă mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le faceţi în această perioadă, pentru profesionalism şi curaj, şi vă transmit gânduri bune şi sănătate, alături de mulţumiri, familiilor dumneavoastră pentru sprijinul şi înţelegerea acordate.

La mulţi ani!

Departamentul Comunicare Publică