ACTUALITATE

Klaus Iohannis: “Demisiile tuturor celor care au gestionat greșit cazul de la Caracal, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj în urma tragediei din Caracal, unde autorităţile nu au fost capabile să intervină timp de trei zile.

Președintele solicită demisii şi schimbări profunde de abordare. Acesta anunţă că a cerut un raport de la ministrul de Interne şi de la şeful STS.

“Demisiile tuturor celor care au gestionat greșit cazul de la Caracal, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Cât timp corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă. Am cerut ministrului de interne și directorului STS ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și la ședința CSAT de marți aștept să-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.