ACTUALITATE, POLITICĂ

Klaus Iohannis: ”E timpul să construim altă politică în România. E timpul ca opoziția parlamentară să se adune”

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, 21 mai a.c., la Filarmonica Oltenia, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Preşedintele a vorbit de rolul României în UE, despre blocajul PSD în procesul de modernizare a ţării şi despre referendumul din 26 mai. El a făcut şi o referire la opoziţia politică pe care o înseamnă să se adune în jurul unui proiect comun. Despre cuum va arăta România de săptămâna viitoare, după aceste alegeri europarlamentare și, mai ales, după referendum, preşedintele a precizat:Politica românească se va reconfigura după aceste alegeri. Umblă așa unii prin țară care încearcă să spună oamenilor că „știți, nu contează nici europarlamentarele, în realitate, nici referendumul, fiindcă nu se întâmplă nimic”. Ei, dragii mei, țin să vă reamintesc că și ultima dată, în 2014, lucrurile au contat. Toate alegerile contează!

Nu știu dacă vă amintiți – după alegerile din 2014, eu m-am hotărât să candidez la funcția de Președinte al României și, cu ajutorul vostru, am reușit.

Acum, după europarlamentare și după referendum, va deveni foarte clar că românii își doresc altceva decât PSD! Altceva!

Și este timpul să construim altă politică în România. Este timpul ca Opoziția parlamentară să se adune. Este timpul ca PNL să își ia rolul de mare partid de Opoziție în primire și să vină cu un concept pentru români și pentru România, și vor avea tot sprijinul meu, fiindcă ceea ce îmi doresc, în realitate, pentru România este o societate sănătoasă, o guvernare bună, bună pentru români, nu bună pentru șefii de la partid, și este nevoie, cu siguranță, și de câteva schimbări în Constituție, ca să funcționeze statul nostru mai bine.

Iar toate aceste lucruri se întâmplă doar dacă voi mergeți la vot!”