POLITICĂ

Klaus Iohannis: „Este o dictatură a majorității”. Video

Președintele Klaus Iohannis a avut în urmă cu puțin timp o intervenție legată de adoptarea Codului Penal de către Camera Deputaților. Șeful statului a criticat majoritatea din Parlament pentru modul în care a acționat , spunând că parlamentarii puterii nu au respectat normele de adoptare a legilor, trecând pe bandă rulantă modificările la lege.

„Este un eveniment revoltător. Este inadmisibil cum PSD procedurile parlamentare. E o dictatură a majorității. Este profund dăunătoare democrației.

PSD a trecut în timp record Codul Penal, a reușit să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit să distrugă dezbaterile din Parlament, ca un tăvălug.

Despre conținutul Codul Penal voi avea o intervenție mai lungă atunci când îl voi contesta la CCR. Modificările sunt fie inutile, fie toxice și dăunătoare, pentru a contesta cele două acte normative”.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

Este revoltător și inadmisibil modul în care PSD a trecut prin Parlament modificarea Codului Penal. Această dictatură a majorității este profund dăunătoare democrației. Voi folosi toate instrumentele pe care le am la dispoziție pentru a contesta prevederile toxice introduse de PSD în Codul Penal și Codul de Procedură Penală și voi sesiza Curtea Constituțională.

Publicată de Klaus Iohannis pe Miercuri, 4 iulie 2018