ECONOMIC

Klaus Iohannis: Guvernul lucrează la proiectele care vor fi incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru atragerea fondurilor europene necesare redresării economiei

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul întrevederii cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, că Guvernul lucrează la proiectele care vor fi incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru atragerea fondurilor europene necesare redresării economiei.

Klaus Iohannis: ”Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program și, foarte important, este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse în final să fie eligibile, adică să poată fi finanțate din aceste fonduri.
Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni.
O altă preocupare pe care am insistat foarte mult astăzi este partea de agricultură și protecția mediului. Este foarte clar și știm cu toții: fermierii români au mare nevoie să fie susținuți.
Știm foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate încă de seceta prelungită din primăvară.
Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcții importante.
Prima, pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă.
A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații și, în acest fel, este important de știut că lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații, combaterea secetelor, combaterea deșertificărilor.”