ACTUALITATE, POLITICĂ

Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că a avut două discuții cu președintele SUA, Joe Biden, în marja summitului NATO de la Bruxelles, și că i-a transmis invitația de a vizita România.

„Am avut două discuţii scurte cu preşedintele Biden. Prima a fost chiar la început, unde împreună cu preşedintele Duda (președintele Poloniei, Andrzej Duda, n.r.), am ţinut să îl salutăm pe preşedintele Biden (…) Evident, am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a Parteneriatului strategic Statele Unite ale Americii pentru flancul estic”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi interior

Potrivit acestuia, preşedintele SUA, Joe Biden, le-a dat asigurări că se implică „în mod deosebit şi foarte mult” pentru a sprijini România şi Polonia.

„În cea de-a doua, tot scurtă discuţie (…), l-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc să continuăm discuţia foarte bună pe care am început-o, în 2015, am avut prima întâlnire, atunci a fost vicepreşedintele Biden, și că îmi doresc foarte mult să întărim Parteneriatul strategic dintre România și SUA. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui Parteneriat”, a declarat Klaus Iohannis.