ACTUALITATE

klaus Iohannis la 144 de ani de la înfiinţarea PNL: “România are nevoie de o guvernare responsabilă”

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 24 mai a.c., la Sediul central al PNL, o alocuţiune în cadrul evenimentului de aniversare a 144 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

“Daţi-mi voie să încep cu ce se cuvine a începe o cuvântare de acest tip. La mulţi ani Partidului Naţional Liberal, cu ocazia venerabilei vârste de 144 de ani! Cel mai vechi şi, dacă îmi permiteţi, cel mai bun partid din România.

Am auzit şi m-am bucurat să avem această prezentare, lucruri importante despre istoria Partidului Naţional Liberal, despre fondatori, despre Brătieni, despre Kogălniceanu, nume mari liberale. Nu există carte de istorie în care aceste nume să nu apară!

Daţi-mi voie să mă refer eu un pic la prezentul şi viitorul Partidului Naţional Liberal. Ultima dată am participat la sărbătoarea ocazionată de ziua Partidului Naţional Liberal în anul 2015, la scurt timp după ce am luat în primire mandatul de Preşedinte al României şi cedasem mandatul de Preşedinte al PNL.

Atunci ne-am întâlnit în număr mare, cu speranţe mari. Şi, de atunci, dragii mei, s-au scurs câţiva ani, câţiva ani cu evenimente politice mai bune pentru PNL, mai puţin bune pentru PNL, ani complicaţi.

Însă, în toţi aceşti ani, Partidul Naţional Liberal a fost un sprijin de nădejde pentru mine, Preşedintele României, şi pentru politica pe care am dus-o pentru români şi pentru România. Mulţumesc, PNL, pentru acest sprijin!

În anul 2014, Partidul Naţional Liberal s-a transformat, tot după un scrutin ca cel pe care îl aşteptăm peste doar două zile, după europarlamentare. Conducerile vechiului Partid Naţional Liberal şi al vechiului Partid Democrat Liberal au decis să fuzioneze cele două partide. A rezultat actualul Partid Naţional Liberal, un partid cu o vocaţie europeană, un partid cu vocaţia guvernării în România.

Este extrem de important să constatăm, şi fac acest lucru de la această tribună, că Partidul Naţional Liberal, în forma creată în vara lui 2014, s-a maturizat. Faliile inerente unei astfel de fuziuni au dispărut. PNL este astăzi un partid viu, un partid puternic, un partid unit, şi, pentru toate acestea, daţi-mi voie să mă bucur alături de voi şi să vă felicit.

Ne aşteaptă alegeri grele şi acestea de duminică nu sunt singurele. Urmează o serie de alegeri extrem de importante pentru România. Prima dată europarlamentarele şi referendumul, care vor da românilor posibilitatea să voteze pentru România Europeană, pentru România prosperă şi sigură, pentru România noastră, aşa cum ne-o dorim cu toţii.

Urmează prezidenţialele, alegerile locale şi alegerile parlamentare. După părerea mea, Partidul Naţional Liberal, în anul 2019, şi cu siguranţă în anul 2020, este pregătit să câştige aceste alegeri şi vă doresc mult succes!

România are nevoie de o guvernare responsabilă, o guvernare care vine pentru România, o guvernare pentru români, o guvernare cu oameni dedicaţi României, o guvernare cu oameni dedicaţi viitorului european al României.

O astfel de guvernare poate să vină de la Partidul Naţional Liberal şi asta vă doresc pentru viitorul apropiat şi, dacă se poate, chiar mai îndelungat.

La mulţi ani!”