ACTUALITATE, POLITICĂ, CULTURĂ

Klaus Iohannis la Parcul Naţional Piatra Craiului: În România sunt zone naturale extraordinare

Distribuire articol:

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut o vizită la Parcul Naţional Piatra Craiului, pe care l-a vizitat astăzi cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și al Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi pe 24 mai.

Klaus Iohannis: În astfel de locuri, cu oameni foarte dedicați, sunt oportunități semnificative pentru a crește numărul turiștilor de la an la an și am venit în Cheile Zărneștiului tocmai pentru a da un semnal și a încuraja românii să se bucure de regiunile frumoase pe care le avem. Am discutat aici cu responsabili din domeniul mediului și al educației și am asistat la o aplicație a Salvamontului. M-am bucurat să mă întâlnesc și cu un grup de copii aflați în vizită, așadar conceptul de Săptămâna Verde, pe care l-am introdus prin Proiectul „România Educată”, are deja rezultate foarte bune.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text

Totodată, s-au găsit fonduri și pentru programul „Junior Ranger”, prin care tinerii sunt atrași în meseria de ranger de parc, o meserie foarte frumoasă și de viitor. Cred că este o șansă foarte bună să integrăm tinerii în administrarea acestor zone naturale superbe și, în același timp, se creează posibilitățile de integrare efectivă a comunităților care trăiesc în aceste parcuri în gestionarea lor.


Distribuire articol: