ACTUALITATE

Klaus Iohannis la Summit-ul PPE: Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European s-a desfăşurat, sâmbătă, la Bucureşti, iar la reuniune au participat Manfred Weber, Klaus Iohannis și secretarul general al PPE, Antonio Lopez . Preşedintele României a declarat că la alegerile europarlamentare este nevoie de votul românilor și a acuzat PSD de ipocrizie.

„Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziasmat. (…) O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea”, a spus şeful statului, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

El a subliniat importanţa alegerilor europarlamentare. „Anul acesta este unul simbolic: se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea reîntoarce, după îndelungi suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţenii oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mai importante decât în anii trecuţi. Europa nu se poate întoarce în timp”, a punctat Klaus Iohannis.

„Observăm că unele partide de la noi, și mă refer la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și încearcă să câștige capital inducând teama și lipsa de încredere în valorile Uniunii Europene: e modul PSD-ist cinic și iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii e să negi chiar principiile, să ataci instituțiile europene și să ceri votul oamenilor în același timp, ca să facă parte din aceste instituții”, a mai adăugat președintele României.