ACTUALITATE, POLITICĂ, ECONOMIC

Klaus Iohannis: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, după şedinţa CSAT pe tema situaţiei din Ucraina, că România condamnă ferm agresiunea Rusiei din Ucraina.

Klaus Iohannis a declarat că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor, iar România condamnă ferm această agresiune.

Preşedintele a reluat afirmaţia conform căreia niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa, iar România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina.

Preşedintele Iohannis: Dragi români,
Știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!
România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.
România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate. Suntem în permanentă legătură cu partenerii noștri din NATO, din UE și SUA și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sale, pacea întregii planete! Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, națiunile democratice, nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile și tot ce am construit până acum.