Klaus Iohannis: „Noi toţi vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eşuată!”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut sâmbătă, 18 mai a.c., la Bucureşti, o alocuţiune în cadrul evenimentului de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal la alegerile europarlamentare.

Preşedintele a reiterat ideea consolidării României în UE şi a criticat actuala guvernare pe care a acuzat-o că promisiunile privind realizarea de autostrăzi, spitale n-au fost pe agenda acestora. El a precizat că justiţia e una dintre marile probleme care rămâne sub semnul întrebării şi a atras atenţia că fără o justiţei dreaptă, România va pierde economic iar nota de plată va reveni tot românilor. La mitingul PNL au participat câteva zeci de mii de membri şi simpatizanţi din toată ţara. Întâlnirea liberalilor a avut loc în Piaţa Victoriei din Capitală.

„Aţi venit astăzi, la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată ţara! Şi atunci vă spun: Bună ziua, România!”

Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare şi avem un referendum. Dar, înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot, daţi-mi voie să apreciez întreaga echipă care este în spatele meu. Cea mai tare echipă!

Eu, personal, sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi! Probabil aţi aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România, am avut Summitul de la Sibiu, unde au venit toţi liderii europeni la noi, în România. Şi a fost un mare succes!

Să vă spun, dragii mei, ce am învăţat eu, acolo, la Summitul care s-a desfăşurat în inima României. Au venit toţi şi am înţeles atunci că pentru ei, pentru toată Europa, România contează, românii contează. Pentru Europa românii contează! Să le fi văzut feţele participanţilor, Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, doamna Cancelar Angela Merkel, Preşedintele Tusk, să le fi văzut feţele pline de bucurie când românii i-au salutat!

Am adus Europa în România fiindcă înainte de asta am dus România în Europa, împreună cu voi, pentru că locul României şi locul românilor este în Europa. România este Europa şi Europa este România şi noi toţi vrem să fim europeni! Şi pentru ca să fim bine reprezentaţi în Europa, avem nevoie de această echipă puternică, care va câştiga europarlamentarele!

Ştiţi cine nu a fost acolo şi cine nu contează în Europa? Ştiţi cine nu contează în Europa? În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic! Au venit PSD-iştii la guvernare cu promisiuni, PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum, când deja mandatul lor se apropie de sfârşit, şi sper că sfârşitul va veni foarte repede, putem să vedem ce s-a întâmplat. Şi îi întreb eu pe PSD-işti: unde sunt spitalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero! Unde este bunăstarea promisă românilor? Zero!

Mă scuzaţi, la ei, acolo da. Ei au început să îşi rezolve problemele. Şi de la bun început şi vă amintesc că în această piaţă aţi demonstrat, am demonstrat, împotriva Ordonanţei 13. PSD de la început a fost interesat doar de oamenii lor, PSD a venit la guvernare nu să rezolve problemele românilor. PSD nu este interesat de români şi România, PSD este interesat să îi fie bine lui Dragnea.

Şi atunci, dragii mei, avem o explicaţie simplă pentru ce a făcut şi ce face PSD, fiindcă ei de la început nu au vrut să dezvolte România. Din cauza lor România nu s-a dezvoltat mai mult. Pe ei, pe PSD-işti, nu îi interesează românii, nu îi interesează România, însă ceva, trebuie să recunoaştem, îi interesează şi la asta lucrează de doi ani şi jumătate, ei vor să îngenuncheze justiţia românească. Pentru asta au lucrat şi numai pentru asta, doi ani şi jumătate! Dragii mei, aşa nu se poate!

Ştiţi care este problema imensă? Odată ce pierdem independenţa justiţiei, pierdem tot. Pierdem economia, pierdem bunăstarea românilor, şi până la urmă, prin politica PSD, ajungem în catastrofă, şi cineva, la sfârşit, va plăti nota de plată. Nu ei! Să nu vă imaginaţi că vor plăti ei! Pentru toate aceste lucruri vor plăti românii, şi această catastrofă de guvernare PSD-istă se va simţi şi în buzunarul tău, şi în buzunarul tău, şi în buzunarul tău.

Noi toţi vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eşuată! S-au cocoţat în vârful statului infractorii, nu ca să rezolve problemele României, nu ca să-i ajute pe români. Ca să se ajute ei pe ei. Ruşine! Şi fiindcă aşa nu se mai poate, dragi români, fiindcă aşa nu se mai poate, vă chem eu, Preşedintele României, la vot la referendum!

Români, vă întreb aici în Piaţa Victoriei: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţi? Şi vă întreb, români, aici în Piaţa Victoriei: Sunteţi de acord cu interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei şi a politicii penale? Atunci, dragii mei, la vot!

Dragii mei, poftiţi la vot! Daţi un răspuns, ferm, clar, puternic acestei guvernări PSD-iste eşuate. Eliberaţi România! Vă aştept pe toţi la vot pe 26 mai. Pentru România, pentru viitorul României, la vot!”, a fost mesajul preşedintelui în faţa miilor de liberali.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.