ACTUALITATE

Traian Băsescu: “Klaus Iohannis nu are adversari în momentul de față”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că toți ceilalți candidați pentru alegerile prezidențiale nu îl pot învinge pe actualul președinte Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a declarat că PMP va participa la consultările cu președintele Iohannis.

„Pentru cele două teme nu ştiu cum vor fi create întrebările dacă tema se menţine”, a spus Traian Băsescu.

“Prima temă – despre introducerea în legislaţie a interdicţiei de a se da amnistie şi graţiere pentru corupţie – cred că e extrem de dificil să găsesti o întrebare aici.

Ceri poporului să spună dacă e de acord să nu se dea amnistie şi graţiere pentru cei acuzaţi de corpţie, dar pe de o parte e neconstituţional, pentru că se creează tratament diferit pentru o parte din cei condamnaţi. Pe de altă parte nu eşti de acord cu graţierea şi amniestirea celor cu acte de corupţie, deşi unii sunt la mica corupţie.

Deci, un medic prins cu 600 de lei, condamnat, nu poate primi graţiere, în timp ce un violator sau un tâlhar pot primi, un criminal, pedofil pot primi.
Trebuie multă atenţie, e pripit anunţat”, a explicat Băsescu.

Fostul preşedinte a spus că, având în vederea vastitatea celei de-a doua teme anunţate de Klaus Iohannis, pot fi şi trei întrebări la referendumul din 26 mai.

„A doua temă este legată de interzicerea emiterii de OUG pentru infracţiuni, pedepse şi organizare judecătorească.

Practic, prima parte a temei seamănă cu prima întrebare, dar interzicerea emiterii de OUG pentru infracţiuni şi pedepse, vedem că în Constituţie se spune pentru ce nu se pot da OUG”, a mai precizat fostul președinte.