Klaus Iohannis: „Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a decis să promulge Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

„Astăzi este ultima zi a termenului de promulgare pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională – atât de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.
„Orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear”, a spus Iohannis.

Şeful statului a reluat solicitarea adresată Guvernului şi Parlamentului de a se asigura ca sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget.

„Asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a atras atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este „un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii”.

„Creşterea pensiilor ar fi trebuit şi ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut din anul anterior, astfel încât pensionarii să nu sufere din cauza scăderii puterii de cumpărare a banilor. Pensiile se puteau creşte mult mai repede decât aşa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie sau, cu alte cuvinte, din punct de vedere legal şi fără nicio intervenţie din pix a PSD pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor cu mult mai devreme, cum şi copiii ar fi putut primi alocaţiile majorate cu 1 martie dacă PSD şi-ar fi dorit cu adevărat acest lucru”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a reiterat că guvernarea PSD a eşuat şi că cei care vor „plăti pentru a acoperi dezastrul sunt din păcate cetăţenii”.

„Din cauza PSD dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă şi rezultatele se văd. Este culmea eşecului să nu reuşeşti să aduci dezvoltare prin investiţii majore în spitale, autostrăzi, în şcoli într-o perioadă în care economia creşte şi oportunităţi există. PSD a uitat un principiu de bază al democraţiei: când guvernezi o faci în primul rând pentru ţară, nu pentru tine. Dacă nu este capabil să respecte acest principiu şi dovedeşte în fiecare zi că nu este să plece de la guvernare”, a încheiat preşedintele.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.