ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Klaus Iohannis: Programul de guvernare al PSD vrea să fie un fel de magie economică. Să vedem cât va ține această iluzie

Președintele României a susținut astăzi, la ora 19:30, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, pe tema execuției bugetare pe primul trimestru.

Declarațiile președintelui: ,,Trebuie să fac o constatare. Programul de guvernare al PSD a fost pe contrasensul unei politici economice sănătoase. PSD au propus o scădere de impozite și o creștere mare a salariilor, pensiilor, au promis bani pentru autostrăzi, școli, pentru toate. Această abordare vrea să fie un fel de magie economică.Să vedem cât va ține această iluzie.

Și celor cărora le-au crescut salariile sunt nemulțumiți, fiindcă printr-o inginerie contabilă salariile nu au mai crescut prin trecerea contribuțiilor la angajat.

Cu această bază discutabilă nu vedem nici drumuri, nici spitale, nici școli, nimic. PSD-ul în fapt amanetează viitorul țării. Pe fondul creșterii cheltuielilor totale, presiunea trebuia atenuată printr-un efort consistent, vizibil de creștere a încasărilor, lucru care din nefericire nu se întâmplă. PSD-ul este incapabil să mențină o predictibilitate în ansamblu”.

Președintele a postat și pe pagina sa de Facebook în mesaj, în care sintetizează mesajele și cererea de demisie adresată premierului Dăncilă.

,,După aproape un an și jumătate de guvernare PSD, cu trei premieri, nu vedem școli, spitale sau autostrăzi construite, așa cum s-a promis. Dimpotrivă, datele prezentate astăzi chiar de Ministerul Finanțelor demonstrează că PSD amanetează viitorul acestei țări. Guvernul este incapabil să colecteze venituri la bugetul de stat, deși românii plătesc prețuri mai mari pentru marea majoritate a bunurilor și serviciilor. Prosperitatea promisă oamenilor de către PSD este o iluzie și devine tot mai vizibil că Liviu Dragnea și ai lui nu au soluții pentru o guvernare bună și eficientă. Demisia premierului Dăncilă este imperioasă, pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți”.