ACTUALITATE

Klaus Iohannis: ”Sportul este în esență democratic, iar accesul la sport trebuie să fie deschis tuturor”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune cu prilejul primirii echipei Special Olympics România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Dragi sportivi,

Vă urez bun venit, aici, la Palatul Cotroceni și mă bucur că suntem astăzi, aici, împreună, în Sala Unirii!

Voi ați reușit, datorită muncii și dăruirii cu care abordați fiecare competiție, să atingeți excelența în activitatea voastră sportivă.

Vă felicit pentru performanța de la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi! Medaliile pe care le-ați câștigat sunt martore ale unor antrenamente intense. Sunt convins că nu v-a fost ușor și că a fost nevoie de multă motivație pentru a vă autodepăși. De altfel, în urmă cu doi ani, am avut ocazia să văd o demonstrație sportivă a unora dintre voi și a colegilor voștri și am putut înțelege seriozitatea, dar și dificultatea muncii voastre, sub îndrumarea atentă a antrenorilor.

Mă bucur, de asemenea, că Special Olympics beneficiază de mai multă atenție în ultimii ani. Competițiile sportive s-au născut în Grecia antică într-o perioadă în care au apărut și primele democrații. Sportul este în esență democratic, iar accesul la sport trebuie să fie deschis tuturor.

Sper ca eforturile voastre să arate lumii întregi că munca și perseverența sunt răsplătite și că stă în puterea fiecăruia dintre voi să atingă succesul.

Vă felicit și vă doresc rezultate excelente la următoarele competiții la care veți participa! La mulți ani!”