ACTUALITATE

Klaus Iohannis: Starea pacienților este bună. Vom lua măsuri economice fezabile

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat o ședință la guvern sub forma unui grup interministerial pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei cu noul coronavirus.

“Este esențial să identificăm urgent cele mai adecvate mecanisme și instrumente prin care să protejăm nu doar sănătatea cetățenilor noștri, ci și funcționarea economiei și a societății în contextul actual. Pregătim un plan de măsuri fezabile destinate mediului de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid. Am încredere în Guvernul Orban, care gestionează bine această criză, și cred că se vor găsi cele mai potrivite soluții și pentru zona economică. Guvernul va evalua rapid în ce măsură și cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar și sectoare precum transportatorii, care acum sunt mai afectate”, a menționat președintele.

Șeful statului s-a arătat optimist față de evoluția crizei coronavirusului pentru că persoanele bolnave au totuși o stare bună.

“Starea celor 35 de bolnavi este bună, iar mai mulți au simptome de răceală. Chiar și persoanele în vârstă au o stare acceptabilă. Nu ne ajută o imagine apocaliptică.

Sunt foarte mulțumit de cum gestionează guvernul Orban această criză. Toți cei angajați în această criză au fost responsabili.

Am discutat cu ceilalți lideri europeni și știm că va urma un recul economic și nu vrem să pierdem timpul.

Am încredere în guvernul Orban și cred că va gestiona bine întreaga situație.

Pregătim un set de măsuri fezabile”, a subliniat președintele.