ECONOMIC

La 22 de ani, a abandonat dreptul și a făcut o seră de aproape 1 milion de euro, cu bani din bancă și de la UE

O seră unică a fost deschisă la Toboliu, în judeţul Bihor. Sera aparţine unui tânăr întreprinzător din localitate, care a reuşit să atragă aproape o jumătate de milion de euro, bani europeni, de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. A avut si el o parte de contributie: 215 mii de euro, pe care i-a luat credit de la o bancă.

La 22 de ani, Robert Muntean a abandonat studiile la facultatea de drept pentru unele care îl pregătesc pentru a face agricultură de calitate. A avut chiar curajul să înceapă cu o investiție într-o seră. Cu tehnologie olandeză de ultimă generație cultivă deocamdată roșii.

,,Încă nu am o piață. Ne vom orienta spre restaurante, săli de evenimente, minimarketuri, supermarketuri” – Robert Muntean.

Tânărul nu s-ar fi descurcat fără ajutorul unui specialist în horticultură.

În seră lucrează doar trei oameni, pentru că aproape întreg procesul tehnologic este automatizat. Doi dintre ei s-au întors recent din străinătate, unde au lucrat tot în domeniul horticol.

Măsurile de securitate sanitară sunt foarte stricte, astfel că accesul în seră se face doar cu echipament special de protecţie.

Foto: Teodora Natalia Ivan și adevarul.ro