POLITICĂ

La această oră, în plenul Parlamentului se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

La această oră, plenul Parlamentului dezbate moțiunea de cenzură introdusă de partidele din opoziție împotriva Guvernului Dăncilă. După ce liderii partidelor din Parlament vor lua cuvântul, se va trece la votarea moțiunii. Partidul de guvernămâmt, prin vocea primului ministru, a anunțat că va asigura cvorumul, dar nu va vota.

În acdrul dezbaterii, liderul USR, Dan Barna, a precizat că Guvernul trebuie să plece deoarece este marcă înregistrată ,,Dragnea”: ,,USR spune de un an de zile ca acest guvern trebuie să plece. De fapt, acest guvern nu trebuia să ajungă vreodată să guverneze România. Guvernul Dăncilă a fost o greşeală de la început şi este o catastrofă în prezent. Guvernul Dăncilă este creaţia unui om care s-a crezut întotdeauna mai presus de lege şi astăzi ştim cu toţii unde este. Pentru că nimeni nu este şi nu va fi în România mai presus de lege“, a declarat Dan Barna, în plenul Parlamentului, citat de Mediafax.

În finalul intervenției, Dan Barna a concluzionat: ,,Deja ALDE nu a reuşit să mai intre în Parlamentul european şi a dispărut ca actor politic de la Bruxelles. Dacă vă încăpăţânaţi să salvaţi acest guvern, în 2020 veţi dispărea odată cu el”.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a declarat în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură că PSD nu e responsabil de problemele privind votul din diaspora.

,,După cum ştiţi, am suplimentat secţiile de votare din diaspora, la un număr mai mult decât dublu faţă de celelalte alegeri pentru Parlamentul European. Vă reamintesc că la precedentele alegeri europarlamentare, în 2007, 2009 şi 2014 în diaspora au funcţionat 190 de secţii de votare. Acest Guvern a suplimentat numărul la 441 de secţii de votare, în condiţiile în care la termenul legal la care trebuiau stabilite aceste secţii, preşedintele Iohannis încă nu anunţase organizarea referendumului” a precizat Viorica Dăncilă.

Din câte se știe până în acest moment, moțiunea de cenzură are șanse mici să treacă la vot.

Sursă foto: Radio România Actualități